Over lezen en boeken

Winactie: De weg naar Schuilhoek, Hans du Plessis


Volgende week verschijnt bij Uitgeverij Mozaïek de roman De weg naar Schuilhoek van de Zuid-Afrikaanse schrijver Hans du Plessis. De Nederlandse vertaling van het boek Die pad na Skuilhoek is het debuut van Du Plessis in ons land. Van de uitgeverij mag ik een exemplaar van dit ‘sfeervolle en avontuurlijke’ boek weggeven.

Over De weg naar Schuilhoek:
In de nacht van 23 augustus 1836 wordt een hele groep Voortrekkers, blanke Zuid-Afrikanen op zoek naar een eigen leefgebied, vermoord door een zwarte bende. Petronel en Lourens zijn de enigen die het bloedbad overleven. Petronel vindt een onderkomen bij haar zus Sofia en haar gezin, maar merkt algauw dat haar zus haar het leven bepaald niet makkelijk maakt.

De vriendschap tussen Petronel en Lourens verdiept zich en Lourens zet alles op alles om een eigen plaas te kunnen kopen, zodat hij met Petronel een nieuw leven op kan bouwen. Maar Sofia en haar man werken hen tegen zo veel zij kunnen. Petronel en Lourens staan voor een raadsel. Ten einde raad begaat Petronel een wanhoopsdaad die de verhoudingen voorgoed laat kantelen.

Dit sfeervolle en avontuurlijke verhaal over de Voortrekkers in Zuid-Afrika is tegelijk een wordingsroman, waarin twee jonge mensen ontdekken dat het leven zich zelden aftekent in zwart en wit, maar zo kleurrijk is als het Afrikaanse landschap zelf.

Wat moet je doen om kans te maken op deze roman? Heel eenvoudig, laat je gegevens hieronder achter en je maakt direct kans! Je kunt tot en met 15 januari meedoen.

Reacties