Geloof

Weer nieuwe boeken van Tim Keller in aantocht


Tim Keller blijft onverminderd populair in Nederland. Zijn boeken belanden steevast in de bestsellerlijsten van de christelijke boekhandels. In april en juni van 2016 verschijnen er weer twee Nederlandse vertalingen van boeken van Tim Keller bij Uitgeverij Van Wijnen. Het gaat om een boek over preken en een Bijbelstudie over de Romeinenbrief.

Half april verschijnt het boek Preken – Geloof overbrengen in een sceptische tijd, een boek voor predikanten én gemeenteleden.

“Tim Keller heeft in de loop der jaren bewezen dat hij bij uitstek deskundig is als het gaat om het overbrengen van het christelijk geloof, of het nu vanaf de kansel is of bij een kop koffie in een persoonlijk gesprek. De meeste christenen – inclusief geestelijk leiders – hebben er moeite mee om zo over hun geloof te spreken dat de kracht van de blijde boodschap erin doorklinkt. Tim Keller staat bekend om zijn verhelderende, nuchtere preken en toespraken, die de mensen helpen om zichzelf te leren kennen, Jezus te ontmoeten, en naar Gods woord te leven. In dit nieuwe boek, een toegankelijk geschreven gids voor dominees én gemeenteleden, leert Keller zijn lezers hoe ze de christelijke boodschap van genade aan kunnen bieden met meer betrokkenheid, hartstocht en mededogen.”

En in juni komt er een boek uit waarin Tim Keller de eerste zeven hoofdstukken van Romeinen behandelt. “Dit is een nieuwe Bijbelverklaring, waarin Tim Keller nauwkeurige lezing van de tekst samenvoegt met heldere uitleg en verrassende inzichten. Deze studie kan gebruikt worden door Bijbelleraren, voor kringen en groepen, en ook voor dagelijks persoonlijk gebruik. Keller heeft als geen ander de gave om de waarheid van de Bijbel toe te passen op de wereld van vandaag. Elk hoofdstuk eindigt met een aantal vragen ter overdenking en bespreking.”

Daarnaast verschijnt bij dit boek over Romeinen ook een los verkrijgbare gespreksgids. Deze kan gebruikt worden voor persoonlijke meditatie en stille tijd of voor kringen en Bijbelstudiegroepen. Eerder verscheen in deze serie al een Bijbelstudieboek over Galaten.

Verder laat Uitgeverij Van Wijnen weten bezig te zijn met de vertaling van het nieuwe Psalmendagboek van Tim Keller, dat onlangs in de VS verscheen. Wanneer dit in Nederland uitkomt is nog niet bekend, maar hopelijk zal dat later dit jaar zijn.

Reacties