BijbelsGeloof

‘Vrouwenbijbel’ vanaf september 2016 te koop


Er was vorig jaar wat gedoe over, Uitgeverij Jongbloed kondigde aan met speciale Bijbels te komen voor mannen en vrouwen. Eerder was er natuurlijk al de Jongerenbijbel, en zo zijn er meer doelgroepbijbels. In de aanbiedingsbrochure van Jongbloed voor komend voorjaar staat de Vrouwenbijbel nu aangekondigd, met een verschijningsdatum van september. Wanneer de Mannenbijbel zal verschijnen is nog niet bekend.

In het buitenland zijn speciale mannen- en vrouwenedities van de Bijbel gebruikelijker, in Nederland bleek dat gezien de vele reacties toch wat gevoeliger. Bijbel en commercie, het blijft natuurlijk ook een bijzonder spanningsveld.

Over de Vrouwenbijbel:
De Vrouwenbijbel is de complete Herziene Statenvertaling aangevuld met extra studiemateriaal voor vrouwen die graag verbinding willen leggen tussen de Bijbel en hun dagelijkse leven hier en nu. Meer dan zeventig vrouwen hebben teksten geschreven bij de bijbeltekst. Het extra materiaal gaat vooral in op de relatie die God met ons heeft en onze onderlinge relaties. Er is ruimte voor emotie, eerbied, blijdschap, waardering etc. De toegevoegde teksten bestaan uit biografie├źn, themapagina’s, meditaties, inleidingen op bijbelboeken, strooiers en een encyclopedie van vrouwen die in de Bijbel voorkomen. De Vrouwenbijbel brengt bekende en minder bekende Bijbelse vrouwen voor het voetlicht en nodigt vrouwen van vandaag uit bewust te leven in afhankelijkheid van God.

Reacties