Christelijke romans

Verwacht in het najaar: 5 christelijke romans om naar uit te kijken


Regelmatig licht ik op Geloof in Boeken titels uit die de komende tijd zullen verschijnen. Ook in het najaar van 2015 komen er weer een aantal mooie christelijke romans uit, hieronder zet ik er vijf van voor je op een rijtje die in september tot en met december verschijnen.

De pruimenboom, Ellen Marie Wiseman (september)
‘Bloei waar je geplant bent’, zei haar oma altijd tegen haar. Maar de 17-jarige Christine Bolz weet dat er een hele wereld op haar wacht buiten het Duitse dorpje waar ze is opgegroeid. Een wereld die ze al heeft leren kennen door muziek, boeken en door Isaac Bauerman, de zoon van de welgestelde Joodse familie voor wie ze werkt. De toekomstdromen van Christine en Isaac worden echter wreed verstoord door de opkomst van het regime van Hitler. Een nieuwe wet verbiedt Christine voor Joden te werken… en om een relatie met een Jood te hebben. In haar verzet haalt ze zich de woede van de Gestapo en de verschrikkingen van een concentratiekamp op de hals.

Reserveer dit boek

Goede dagen, Helga Warmels (november)
Arthur Meijerink laat zich overhalen nog één keer met zijn dementerende echtgenote Dieneke op vakantie te gaan. Wat een ontspannen week in een prachtige omgeving had moeten worden, draait uit op een groot drama, waarvan zij allebei niet terugkeren zoals ze zijn vertrokken.
Wat blijft er over van een huwelijk als dat alleen nog bij elkaar wordt gehouden door de nietjes uit het trouwboekje?

Reserveer dit boek

En Rachel huilde, Brett Michael Innes (oktober)
Rachel is afkomstig uit Mozambique, maar woont en werkt als hulp in de huishouding in Johannesburg, bij een jong blank echtpaar. Met het geld dat ze verdient kan ze haar dochtertje onderhouden, maar ook haar familie in Mozambique steunen. Als ze naar de ambassade moet om haar visum te laten verlengen, laat ze haar vierjarige dochtertje achter onder de hoede van haar werkgeefster. Dan voltrekt zich een onzeglijk drama. Verscheurd door verdriet moet Rachel uit twee kwaden kiezen: alleen en zonder inkomsten terugkeren naar Mozambique, of blijven werken voor de mensen die verantwoordelijk zijn voor de dood van haar kind.

Een aangrijpend verhaal over schuld en schaamte, verdriet en verbittering, vergeving en verlossing, tegen de achtergrond van het hedendaagse Zuid-Afrika dat nog altijd gebukt gaat onder grote verschillen tussen rijk en arm, en onder de erfenis van de apartheid.

Reserveer dit boek

Altijd bij je, Karen Kingsbury (november)
‘Altijd bij je’ is deel 1 in Karen Kingsbury’s nieuwe serie ‘Angels Walking’, een serie over hoop, tweede kansen en engelen.

Tot voor kort was Tyler Ames een nationale honkbalheld, maar een ernstige blessure maakt een einde aan zijn glorierijke carrière. Nu wil hij niets anders dan zijn leven terug zoals het ooit was, maar op zijn weg naar nationale roem is hij iedereen van wie hij houdt kwijtgeraakt. En dan keert ook zijn vriendin Sami Dawson hem de rug toe. Een serie wonderlijke gebeurtenissen leidt Tyler naar een baan in een verzorgingshuis. Hier raakt hij bevriend met Virginia Hutcheson, een oude vrouw die aan Alzheimer lijdt. Vreemd genoeg lijkt zij de antwoorden te hebben op de vragen waarmee hij worstelt. Een team engelen heeft de missie om Tyler, Sami en Virginia weer nieuwe hoop te geven. Kunnen hun kleine en ogenschijnlijk weinig betekenisvolle daden genezing en bevrijding brengen?

Reserveer dit boek

Zonder jou, Gerdien Nijland (oktober)
Najaar 1946, Julien bezoekt Clara, de vrouw van zijn overleden vriend Samuel, om haar twee dagboeken te brengen.
In deze dagboeken heeft Samuel alle belevenissen opgetekend van hun omzwervingen tijdens de oorlog. Julien en Samuel hebben maandenlang te voet door Frankrijk en Spanje getrokken, om uiteindelijk Engeland te bereiken. Echter, kort nadat ze hun doel bereikt hebben, sterft Samuel.
Julien kan zich er niet toe zetten om de dagboeken aan Clara te geven. Langer dan verwacht blijft hij in contact met Clara en haar familie. Deze periode heeft hij nodig om de vrede te vinden waar hij zo naar verlangt.

Reserveer dit boek

Reacties