Christelijke thrillers

Verwacht: De eerste gijzelaar, Joel C. Rosenberg


Langzaamaan druppelen de aanbiedingsbrochures van uitgeverijen weer binnen. Dat betekent dat we een blik krijgen op wat er komend voorjaar allemaal zal verschijnen in de christelijke boekenwereld. De komende tijd vind je op dit blog dan ook regelmatig enkele uitgelichte boeken die in de periode van januari tot mei 2016 in de winkels zullen liggen.

Fans van de Amerikaanse thrillerauteurs Joel C. Rosenberg die Het derde doelwit hebben verslonden zullen nog even geduld moeten hebben. In december verschijnt weliswaar de Engelse editie van het vervolg, The First Hostage, de Nederlandse vertaling De eerste gijzelaar komt in mei 2016 uit bij Uitgeverij Mozaïek.

Een hoogst actuele thriller met een bijzonder plot. Wat als de president van de VS ontvoerd wordt? De thriller sluit direct aan op de cliffhanger in Het derde doelwit. Hierna zullen nog drie los te lezen delen verschijnen in de serie over journalist J.B. Collins.

Over De eerste gijzelaar:
‘Breaking: De president van de Verenigde Staten is vermist.’
Met die woorden doet journalist J.B. Collins van de New York Times de wereld verstijfd staan na een verwoestende aanslag door terroristen van Isis in Amman, Jordanië. De leiders van Israël en van de Palestijnen zijn zwaargewond, de koning van Jordanië ligt op sterven en de vermiste Amerikaanse pre-sident is hoogstwaarschijnlijk ontvoerd.

Terwijl de Amerikaanse overheid met een grondwettelijke crisis te maken krijgt en Jordanië vecht om zijn bestaan, moet Collins alles doen wat in zijn macht ligt om de wereld van betrouwbare informatie te voorzien. Dan blijkt dat de FBI Collins ervan verdenkt de terroristische aanslag op de hoofdstad van Jordanië te hebben uitgelokt. En ISIS heeft nog steeds chemische wapens in bezit… Samen met de geheime dienst gaat Collins tot het uiterste om zijn naam te zuiveren en de president op te sporen, voordat de dreigingen van ISIS catastrofale werkelijkheid worden.

De eerste gijzelaar verschijnt in mei 2016 en kost 22,50 euro.

Reacties