Christelijke kinderboeken

‘Vertel nog eens’, thema Christelijke Kinderboekenmaand 2016


De Christelijke Kinderboekenmaand 2015 zit er nog maar net op, of we kunnen al weer uitkijken naar de volgende. De organisator van de maand, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en Muziekvak, heeft deze week het thema voor de editie in 2016 onthuld: Vertel nog eens.

Dit thema sluit aan bij de Kinderboekenweek in de algemene boekhandels, die ‘opa’s en oma’s’ als hoofdthema heeft. De Kinderboekenmaand 2016 vindt plaats in oktober, de Kinderboekenweek duurt van 5 tot en met 16 oktober.

“Opa’s en oma’s vertellen vaak aan hun kinderen en kleinkinderen over dingen die ze hebben meegemaakt in hun leven. Sommige verhalen zijn al heel oud zijn en worden steeds opnieuw doorverteld, zodat niemand ze vergeet. Tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand 2016 kijken we naar vroeger, maar ook naar nu. We zien de verschillen, maar ook de dingen die altijd hetzelfde zijn gebleven. Tijdens de campagne zijn er drie actieboeken en een actie-cd voor een speciale actieprijs verkrijgbaar in de christelijke boekhandel.

Speciaal voor de Christelijke Kinderboekenmaand worden er drie actieboeken uitgegeven die passen bij het thema. Het prentenboek voor de onderbouw wordt gemaakt door Corien Oranje (tekst) en Thirza Beekhuis (illustraties) bij Uitgeverij Columbus. Angelique Bos (Uitgeverij Ark Media) is de auteur van het actieboek voor de middenbouw en Willeke Brouwer (Uitgeverij Callenbach) schrijft en illustreert de graphic novel voor de bovenbouw. Het prentenboek is tijdens de Christelijke Kinderboekenmaand voor € 5,95 verkrijgbaar en de actieboeken voor de midden- en bovenbouw elk voor € 4,95.”

Reacties