Geloof

That dragon, cancer


Vorige week kwam er een bijzondere nieuwe game uit die indruk maakte: That dragon, cancer. Een computerspel waarin je de strijd van een klein jongetje tegen kanker meemaakt. Een game die eigenlijk geen game is, want er valt weinig te spelen, weinig te winnen ook. Geen entertainment, maar een monument voor hun zoon.

Het meest opvallend is nog wel dat de game bij uitstek een christelijke game is, waarin je ook meekrijgt hoe de ouders van het jongetje worstelen met God en zijn plan voor hen. Een belangrijke scène in de game is bijvoorbeeld een weergave van het Bijbelse verhaal over de storm op het meer, waarbij Jezus in de boot ligt te slapen terwijl zijn discipelen in doodsangst zijn.

In veel media verschenen positieve reviews van de game That dragon, cancer, in het ND, maar ook op grote seculiere websites als Gamespot en Nu.nl.

Wat je misschien nog niet wist: de ouders brachten eerder ook al een prentenboek uit rondom de ziekte van hun kindje: He’s not dead yet. Op hun website vind je meer informatie over dit boek, dat zowel voor kinderen als volwassenen bestemd is. Hieronder een inkijkje in dit net als de game zo bijzondere boek.

Reacties