Christelijke thrillers

Spannende boeken om naar uit te kijken in het najaar


Christelijke thrillers verschijnen er in Nederland een stuk minder dan romans en non-fictie. Toch vond ik in de aanbiedingsbrochures van uitgeverijen weer enkele leuke titels voor thrillerfans. Nieuwe boeken, maar ook een goedkope heruitgave, genoeg om ook de komende maanden weer een mooi lijstje aan je nog-te-lezen-stapel toe te voegen!

Anno Domini 30, Ted Dekker
Verschijnt in september 2015.

Zo’n 10 jaar werkte Ted Dekker aan zijn nieuwste boek: Anno Domini 30, een spannende historische roman/thriller over de tijd van Jezus’ rondwandeling op aarde.

Wanneer vijanden onverwachts aanvallen, krijgt Maviah, de bastaarddochter van een van de meest machtige bedoeïensjeiks in Arabië, de opdracht koning Herodes om hulp te vragen. Maviah ontsnapt met de hulp van twee van haar vaders soldaten – Saba, die meer met zijn zwaard spreekt dan met zijn stem, en Juda, een Jood die de sterren leest. Een reis vol gevaren begint, maar als het hen al zal lukken om de uitgestrekte en dodelijke zandvlakten te overleven, wacht hen een brute wereld waarin ze onderworpen zijn aan wrede koningen en keizers.

Maar dan ontmoet Maviah een man van een heel ander kaliber – een raadselachtige leraar die spreekt over een koninkrijk dat uiteindelijk zal triomferen en het zal winnen van welk koninkrijk dan ook. Zijn naam is Jeshua en Zijn woorden zetten alles wat Maviah ooit geleerd heeft op zijn kop. Maar ondanks dat het volgen van Hem een risicovolle onderneming is, is het misschien wel de enige kans voor Maviah om zichzelf en allen die haar dierbaar zijn te redden.

Reserveer dit boek

Book of Mortals, Ted Dekker
Verschijnt in oktober 2015.

Ook van Ted Dekker, deze goedkope heruitgave van de serie Book of Mortals. Drie spannende boeken in een set, voor slechts 20,- euro! Als je deze serie nog niet gelezen hebt is dit de ideale gelegenheid.

De trilogie begint in ‘Verboden’ met een wereld die is ontsnapt aan de Apocalyps. Alle bedreigingen voor de mensheid zijn verdwenen. Alle emoties ook… op een na: angst. In een samenleving die vredig is, maar waar tegelijk mensen worden geregeerd door angst, ontdekt een man de diepe waarheid achter deze wereld. De mens is ontdaan van alles wat hem mens maakt en deze man is de enige die de mensheid weer tot leven kan wekken.

Reserveer deze serie

Misleiding, Steven James
Verschijnt in januari 2016.

In de thriller ‘Misleiding’ keert Steven James met ons terug naar de jonge jaren van FBI-agent Patrick Bowers.

Als hij op een avond alleen de plaats delict van een moord onderzoekt, wordt FBI-agent Patrick Bowers aangevallen door een man. Voordat Patrick de kans krijgt hem te overmeesteren en te arresteren, pleegt de man zelfmoord. In zijn zakken vindt Patrick een brief met zijn excuses. De mysterieuze moord en zelfmoord brengen Patrick op een pad dat leidt naar de diepten van de menselijke verdorvenheid: een online complot van kindermisbruikers dat op zoek is naar nieuwe slachtoffers.

Patrick Bowers heeft al vele seriemoordenaars opgespoord en achter de tralies gestopt. ‘Misleiding’ gaat vooraf aan de thriller ‘De pion’ en de andere schaakstukken.

Reserveer dit boek

De dochter, Linda Bruins Slot
Verschijnt in januari 2016.

In de psychologische thriller ‘De dochter’ van Linda Bruins Slot ontdekt een jonge vrouw de diep verborgen geheimen van haar familie en loopt ze met open ogen in een val. Een heftig telefoontje zet Sofies leven op de kop: haar vader ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Hij is aangevallen door een onbekende man en van zijn nieuwe vrouw ontbreekt elk spoor. In de dagen die volgen doet Sofie een aantal schokkende ontdekkingen over haar familie, terwijl haar vader weigert te praten. Een rots in de branding is Matthijs, tegen wie ze letterlijk is aangelopen in het ziekenhuis. Hij laat zich niet afwimpelen en eigenlijk wil Sofie niets liever dan zich helemaal aan hem overgeven. Onwetend van de prijs die ze daarvoor zal moeten betalen.

Reserveer dit boek

Reacties