Bijbels

‘Reformatiebijbel’: speciale Bijbeleditie voor 500 jaar Reformatie


In het voorjaar van 2016 verschijnt de Reformatiebijbel, een unieke Bijbeleditie met diverse extra’s in het kader van het herdenkingsjaar van de Reformatie.

In 1517 was het 500 jaar geleden dat Luther zijn 95 stellingen publiceerde, het symbolische begin van de Reformatie. Diverse evenementen vestigen de aandacht op dit jubileum, zoals bijvoorbeeld het Bijbeljaar dat vandaag van start ging. Maar er komt ook een speciale Bijbel op de markt ter gelegenheid van het jubileum.

Het gaat om een speciale versie van de Herziene Statenvertaling, waaraan vele extra’s zijn toegevoegd die iets met de Reformatie te maken hebben. Zo vind je in de Reformatiebijbel onder meer artikelen van Reformatiekenners, overdenkingen van bekende en minder bekende Reformatoren, informatie over de Reformatie en Bijbelgebruik, kaartjes en een overzicht van de ontwikkeling van Bijbelvertalingen tijdens de Reformatie.

Via de website van uitgeverij Jongbloed kan alvast ingetekend worden op de nieuwe Bijbeleditie. Wanneer je hem vooraf bestelt betaal je 52,50, vanaf 30 januari 2016 is de volle prijs 59,95.

Reacties