Over lezen en boeken

Ook christelijke boekhandels weer voorzichtig in de plus


Voor het eerst in jaren worden er weer meer boeken verkocht in Nederland, zo bleek deze maand. Dat ligt deels aan bestsellers als Gijp en andere grote kassuccessen, maar ook de christelijke boekenmarkt ziet tekenen van herstel. Dat laat een rondgang van het Reformatorisch Dagblad zien onder diverse boekhandelaars in het land.

In het artikel komen enkele boekhandelaren aan het woord die gematigd enthousiast zijn over de verkoopcijfers van het jaar tot nu toe. “Het crisisgevoel lijkt wat te wijken en mensen geven wat gemakkelijker geld uit,” aldus Willy Wouters van De Boekenmolen in Meliskerke.

Wat ook meespeelt is dat de verkoop van boeken in de christelijke markt de laatste jaren stabieler was dan in de algemene markt. “Wat er in de seculiere boekwinkel gebeurt, is ook niet een-op-een te vertalen naar christelijke boekhandels. De afgelopen jaren bleef bij ons althans de verkoop redelijk stabiel. Dat was in de rest van Nederland wel anders,” zegt Job Koppejan van boekhandel Smit in Gouda.

Reacties