Christelijke romans

Nieuwe roman Hildegard van Irma Joubert verschijnt in april 2016 in Nederland


De trouwe Nederlandse fans van de Zuid-Afrikaanse schrijfster Irma Joubert hebben weer wat om naar uit te kijken. Haar nieuwste boek, Hildegard (in het Afrikaans verschenen als Immer wes) ligt vanaf begin april 2016 in de winkel.

Hildegard is het eerste deel in een nieuwe trilogie over de oorlog. Van Irma Joubert verschenen tot nu toe zes romans in een Nederlandse vertaling. Het meeste succes had ze met haar roman Het meisje uit de trein. Van haar boeken zijn hier inmiddels meer dan 85.000 exemplaren verkocht.

Over Hildegard:

Hildegard von Plötzke is geraakt door de berichten over de Eerste Wereldoorlog, die in alle hevigheid is losgebarsten. Ze besluit vrijwilligerswerk te gaan doen in het ziekenhuis van Königsberg en ziet met eigen ogen welke verschrikkingen de oorlog aanricht. Na de oorlog trouwt ze met de arts Ziegfried von Stein en samen vestigen ze zich in Berlijn. Ze krijgen twee zoons, de Weimar-republiek komt op en Hitler begint zich te roeren. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en wordt Hildegards derde kindje geboren. Terwijl haar man en twee zoons dienen aan het front, probeert zij met haar kleine meisje stand te houden te midden van bombardementen, kou en honger.

Na de oorlog zit Hildegard tussen de scherven van haar leven. Alles wat haar lief was, is ze kwijt – behalve haar dochtertje. Ze besluit alles op alles te zetten om haar een goed leven te bieden. Als zich een kans aandient om naar Zuidwest Afrika te emigreren, grijpt Hildegard die dan ook met beide handen aan. Maar de werkelijkheid verschilt bitter van wat ze ervan verwachtte…

Reacties