Geloof

Nieuw: Schuilen in het licht, Rifqa Bary


Deze maand verscheen bij uitgeverij Voorhoeve het boek Schuilen in het licht van Rifqa Bary. Een indrukwekkend verhaal over een keuze die het leven van de auteur veranderde. De keuze om christen te worden.

Schuilen in het licht is het aangrijpende verhaal van Rifqa Bary, die zich als tiener bekeert tot het christendom. Ze wordt door haar vader met de dood bedreigd, maar weigert haar nieuw gevonden geloof op te geven. Ze loopt weg van huis en wordt opgevangen door christenen die zich haar lot aantrekken. Maar haar ouders laten het er niet bij zitten: er volgt een rechtszaak die wereldwijde media-aandacht krijgt. Rifqa wordt onder pleegzorg gebracht en moet opnieuw vechten voor haar leven en vrijheid. Op meeslepende wijze vertelt Rifqa hoe ze bij alle haat en dreiging een schuilplaats vond in het Licht. Haar verhaal is één groot getuigenis van geestelijke strijd en de wonderlijke overwinning op onrecht.

Lees hier de inleiding van het boek:

 
In de moskee was mijn geheim ontdekt.
Mijn ouders wisten het nu ook.
Het was vroeg in de ochtend en de dekking van de duisternis vervaagde snel. Moeder sliep nog. Vader had zijn reis afgebroken en was onderweg naar huis. Om het na te kunnen vertellen moest ik er nu vandoor gaan. Er was geen andere manier om de straf te ontlopen; geen straf om iets wat ik had misdaan, maar om iets wat ik geloofde.
In die laatste, wanhopige momenten voor ik van mijn slaapkamer naar de voordeur en het onbekende glipte, schreef ik met trillende handen deze woorden op:
 
Jezus Christus is mijn Heer en Redder. Ik weiger Hem te verloochenen, nu en immer. Ik hoop en bid dat jullie zijn genade en vergeving zullen vinden.
 
Ik keek nog één keer door de kamer die voor mij een toevluchtsoord was geweest. Toen legde ik liet briefje op mijn kussen, fluisterde een woordeloos afscheid en verdween.
Waar naartoe…? Dat wist alleen God.

Koop dit boek

Reacties