Christelijk levenGeloof

Nieuw: Praten met pioniers – Portretten en lessen van kerkplanters uit twaalf landen


Ben je gefascineerd door kerkplanting en missionair kerk-zijn? Dan mag je dit nieuwe boekje niet missen. Onlangs verscheen Praten met pioniers, een uitgave van MissieNederland in samenwerking met uitgeverij Van Wijnen. Het biedt een inkijkje in het leven van gemeentestichters in Europa, van Macedonië tot Noorwegen, mannen en vrouwen, autochtone en migrantenpredikanten.

“Met een sterk Godsvertrouwen gaan zij op weg en blijven zij zoeken naar ingangen om het geloof in Jezus Christus te delen. In die zin is dit boek een bemoediging voor iedereen die dezelfde weg gaat”, aldus Jan Wessels, directeur van MissieNederland. In Praten met pioniers stellen twaalf Europese gemeentestichters zich aan je voor.

MissieNederland vroeg de gemeentestichters ook om hun belangrijkste lessen op papier te zetten. Ontroerend om te zien hoe eerlijk ze daarin zijn. Matthieu Klass uit Brussel: “Als je een kerk start, zijn er ontzettend veel praktische dingen om te regelen. Je vergeet snel je eigen gebed en bijbelstudie.” En Jimmy Simon uit Macedonië: “Besef dat de mensen op wie je je richt jou ook iets te leren kunnen hebben.”

Hoogleraar Missiologie Stefan Paas voegde een beschouwend artikel toe. “Ik denk dat deze mensen een voorhoede zijn van een nieuwe generatie Europese christenen: enthousiast, zonder illusies over een seculiere wereld, multicultureel, globaal georiënteerd, stedelijk, en met het verlangen dat het evangelie impact heeft in Gods wereld.”

Koop dit boek

Reacties