Geloof

Nieuw: Komedie in vier bedrijven; Bijbelstudies over Jona


Deze maand verschijnt bij Boekencentrum een nieuw boekje met bijbelstudies over Jona, van de hand van Stefan Paas en Gert-Jan Roest. In vier afzonderlijke studies behandelen de auteurs het bijbelboek Jona, en geven ze gespreksvragen voor gebruik in bijbelstudiegroepen.

Over Komedie in vier bedrijven:
Hoe kun je idealen koesteren zonder bitter te worden over alle mensen die maar raak leven? Is het mogelijk om hoog in te zetten en toch geduldig en liefdevol te blijven? Het boek Jona laat zien hoe dat kan.

Ergens diep verborgen in de bladzijden van het Oude of Eerste Testament van de Bijbel ligt een pareltje van vier hoofdstukken: het boek Jona. Het is een spannend maar ook vermakelijk verhaal dat zomaar uit de lucht komt vallen met een hoofdpersoon van wie we niets weten, en dat plotseling in het luchtledige eindigt zonder dat we horen hoe het afloopt. Daar tussenin trekt in razend tempo een sprookjesachtige wereld voorbij: een schip, een storm, een monsterachtige vis, een reusachtig grote stad, een wonderboom. Het boek Jona schotelt ons een merkwaardige, spannende combinatie voor van idealisme en hoop, toewijding en vrolijkheid, onrecht en genade.
In dit bijbelstudieboek wordt Jona in vier boeiende bijbelstudies behandeld. Om het gesprek over Jona te stimuleren zijn bij iedere bijbelstudie gespreksvragen toegevoegd.

Alvast een idee krijgen van de inhoud van dit bijbelstudieboek? Op de website van Via Nova in Amsterdam, waar beide auteurs bij betrokken zijn, kun je de studies als podcast beluisteren. Iedere lezing duurt ongeveer een half uur.

Koop dit boek

Reacties