BijbelsChristelijke kinderboeken

Mooi: Zoekbijbel, geïllustreerd door Marijke ten Cate


Als je zelf kleine kinderen hebt, of neefjes of nichtjes, dan ken je ongetwijfeld de populaire ‘Waar is Wally’ boeken wel. Grote zoekplaten waarop je moet speuren naar het iconische figuurtje Wally. Er is ook zoiets met een Bijbels thema: de Zoekbijbel.

Marijke ten Cate, bekend van de Prentenbijbel, maakte prachtige tekeningen voor deze nieuwe kinderbijbel die deze maand bij Uitgeverij Jongbloed verscheen. De teksten in het boek zijn van de hand van Corien Oranje.

Over de Zoekbijbel:
In de Zoekbijbel kunnen kinderen op prachtige, kleurrijke platen gebeurtenissen vinden uit het leven van bijbelse personen. De platen zijn getekend door Marijke ten Cate en in elke plaat zijn zeven figuurtjes verwerkt: o.a. een schaap met een lintje om, een geitje dat overal op klimt, een meisje met een onwillige ezel, en een kip met kuikentjes die altijd weglopen.

Kinderboekenschrijfster Corien Oranje vertelt de gebeurtenissen uit het leven van de hoofdpersoon op de dubbele pagina, die volgt op elke zoekplaat. Oudere kinderen kunnen het verhaal er zelf bijlezen en de gebeurtenissen terugzoeken op elke plaat. Jonge kinderen zoeken de zeven elementen die op elke plaat terugkomen. Aan de zoekplaat zit een flap met een korte vertelling over de bijbelse persoon. De platen zijn heel geschikt voor gebruik in het gezin of in de klas.

Koop dit boek

Reacties