Geloof

Uitgeverij Kok komt met verzameld werk van Luther


In april 2016 verschijnt bij Uitgeverij Kok de uitgave Luther Verzameld onder redactie van Herman J. Selderhuis. Het gaat om een ‘representatieve selectie’ uit het omvangrijke werk van de kerkhervormer. Daarbij zit ook veel materiaal dat tot nu toe nog niet in het Nederlands vertaald was.

Over Luther Verzameld:
Luther is een bron van opspuitend water. De stroom van woorden houdt maar niet op en verrast, verheugt en verontrust telkens weer. Meestal direct, soms omslachtig maar steeds vol van vernieuwende gedachten. Luther kan troosten en schelden, preken en kletsen, maar in alles gaat het hem maar om één ding: de boodschap van Christus’ genade voor zondige mensen. Daaromheen bouwde hij zijn geschriften over kerk en politiek, school en gezin, dood en leven. En hij schreef veel. Zoveel dat elke selectie geschriften buitensluit die opgenomen had moeten worden.
In deze ruime, representatieve selectie, die de volle breedte van Luthers oeuvre beslaat, zijn geschriften te vinden die niet eerder in het Nederlands verschenen zijn. De reformator uit Wittenberg werd in de Nederlanden al heel vroeg gelezen en dat is de eeuwen door zo gebleven. Men las hem graag omdat hij de dingen zo raak weet te zeggen. Deze tweedelige editie wil graag helpen het werk van Luther toegankelijk te maken vanuit de overtuiging dat hij ons ook nu nog steeds veel te zeggen heeft.

Luther Verzameld bestaat uit twee delen met in totaal 800 pagina’s en zal 45,- euro gaan kosten.

Reacties