Geloof

Hartlopen, een inspirerend getuigenis (+weggeefactie)


We kennen allemaal de beelden en verhalen over armoede in Afrika. Maar door allerlei factoren kan dat nog ver van ons af blijven staan. We hebben weinig tijd, geld, of simpelweg geen interesse om ons er in te verdiepen. Of er is het idee dat het ‘toch allemaal maar een druppel op een gloeiende plaat is’. Dat het ook anders kan bewijst Anne-Minke Hakvoort in haar boekje Hartlopen – Rennen met passie. Lees het en je raakt vanzelf geïnspireerd om ook iets te doen.

Want bevlogen beschrijft Hakvoort hoe ze als alleenstaande moeder van zes kinderen – met daardoor vanzelf weinig geld, tijd en gelegenheid – de moed en het vertrouwen kreeg om toch een grote stap te zetten: meedoen aan de Muskathlon, georganiseerd door Compassion en De 4e Musketier. Hardlopen in Kenia, een halve marathon, voor het goede doel.

In korte stukjes beschrijft ze hoe ze tot die beslissing kwam, welke impact dat had, en bovenal wat het haar bracht. In heel het proces merk je dat ze zich door God liet leiden, en de Heer betrok bij de stappen die ze zette. Gaandeweg kom je ook meer te weten over Compassion en het doel van de actie, het sponsoren van jonge kinderen in ontwikkelingslanden. Door het boek heen staan bovendien geregeld inspirerende teksten en toepasselijke citaten. Het boekje zet je op zijn minst aan het denken, en misschien ook wel aan tot actie. Want wat kun je zelf doen, heb je bijvoorbeeld al eens overwogen om een kind te sponsoren?

Word je ook graag geïnspireerd door dit soort persoonlijke getuigenissen? Via Geloof in Boeken mag ik een exemplaar van dit boekje weggeven. Om kans te maken op dit boek hoef je enkel even je gegevens in het formuliertje hieronder in te vullen. Deze actie loopt tot maandag 1 februari.

Ja ik maak graag kans op het boek Hartlopen:

Reacties