Christelijke romans

Francine Rivers: Schrijven kan je leren


Misschien heb je er wel eens van gehoord, in november schrijven wereldwijd honderdduizenden mensen aan een roman in het kader van NaNoWriMo. En wellicht ben je zelf begonnen aan een nieuw verhaal, of broeit er iets in je hoofd. In dat geval heeft Francine Rivers een leuke boodschap voor je, die ze deelde op Facebook. Schrijven kan je leren.

“Als je het sterke verlangen hebt om te schrijven, geloof ik dat God je het talent gegeven heeft. Je taak is dan om te leren hoe je kunt schrijven. Bestudeer het vakwerk. Allereerst, leer van DE MEESTER (dagelijks in de Bijbel lezen). Vervolgens, leer van de meesters – grote schrijvers, klassiekers, Pulitzer-winnaars, etc. Lees alles met een analytische blik. Neem schrijflessen. Ga naar een conferentie voor auteurs. Word lid van een leesclub, of begin er een. Breng in de praktijk wat je leert. Blijf oefenen. Er is altijd meer om te leren, altijd ruimte voor verbetering. Ik ben ook nog een leerling, na 30 jaar.”

{{ November is national novel writing month, and Francine is sharing some of the insights she’s gleaned over the years ….

Posted by Francine Rivers on woensdag 28 oktober 2015

Reacties