Christelijke romans

Filmpje: Ann Weisgarber over haar roman ‘De belofte’


Onlangs kwam de roman De belofte uit bij Uitgeverij Mozaïek. Vandaag publiceerde de uitgeverij een video-interview met de auteur, de Amerikaanse schrijfster Ann Weisgarber. In het Engels, helaas zonder ondertitels. Maar het gesprek bevat genoeg interessante achtergrondinformatie voor iedereen die het boek gelezen heeft of nog wil lezen.

Over De belofte:

Ohio, 1900. Vanwege een groot schandaal ontvlucht pianiste Catherine haar geboortestad Dayton. In haar wanhoop besluit ze te trouwen met haar vroegere aanbidder Oscar, die inmiddels als weduwnaar met zijn zoontje André op een melkboerderij woont, op een eiland voor de kust van Texas.
Voor Catherine is de overgang van haar oude vrijgevochten luxeleventje naar een primitief bestaan met een man en een kind op een bloedheet, afgelegen eiland enorm. Oscars zoontje mist zijn overleden moeder, en hoewel Oscar zelf zijn uiterste best doet het Catherine naar de zin te maken, blijven de geheimen uit het verleden een schaduw over hun prille verstandhouding werpen.
Nan, Oscars huishoudster, ziet de komst van Catherine met lede ogen aan. Zij heeft Oscars eerste vrouw beloofd de zorg voor de kleine André op zich te nemen. En ze mag master Oscar zo graag…
Dan kondigt zich een verwoestende orkaan aan. Terwijl de wereld letterlijk op zijn grondvesten schudt, worden Catherine en Nan zwaar op de proef gesteld.

Koop dit boek

Reacties