Muziek

Er komt een glossy over de Matthäus-Passion


Liefhebbers van de Matthäus-Passion opgelet. Na veelbesproken glossy’s als Jezus, Calvijn en Antoine komt er in het voorjaar van 2016 een glossy over de Matthäus-Passion, het bekendste meesterwerk van de componist Johann Sebastian Bach.

De glossy Matthäus is een initiatief van de protestantse uitgeverij Boekencentrum en de katholieke uitgeverij Adveniat en wordt ‘een ontdekkingsreis voor wie muziek en spiritualiteit serieus neemt. En een introductie voor wie Bachs meesterwerk (beter) wil leren kennen.’

De glossy staat onder redactie van Marjet de Jong (Adveniat), Beppie de Rooy (Boekencentrum) en Arie Kok (Studio Momik) en zal bijdragen krijgen van onder anderen Jos van Veldhoven (Nederlandse Bachvereniging), Ad de Keyzer (die onlangs het succesvolle boek Bachs grote Passie schreef), Marjon Strijk (sopraan), Govert Jan Bach (therapeut). Ook zal een fotoreportage over het Koninklijk Concertgebouw onderdeel uitmaken van de glossy. “En verder: tattoos, lyrics, Bachkoekjes en een zangsnelcursus om zelf de Matthäus te kunnen zingen.”

De glossy Matthäus krijgt 84 pagina’s en is vanaf begin februari 2016 te koop voor 8,95 euro.

Reacties