Geloof

Doorstart voor TijdmetJezus.nl, dagelijkse meditaties van Jos Douma


Sinds 2004 vind je op de website Tijd met Jezus dagelijkse meditaties van de Gereformeerd-vrijgemaakte predikant Jos Douma uit Zwolle. Al ruim anderhalf jaar verschijnen er echter geen nieuwe meditaties meer, maar worden oude hergebruikt. Onlangs kondigde de voorganger aan met nieuw geschreven meditaties te komen, te beginnen vanaf maandag 30 november.

Op maandag start een nieuwe dagelijkse serie meditaties rondom het thema ‘…zoals jullie Vader barmhartig is’, in het kader van het door Paus Franciscus afgekondigde Bijzondere Jubeljaar van Gods Barmhartigheid. Bovendien krijgt de website TijdmetJezus.nl op 1 januari 2016 een fris nieuw uiterlijk.

In een blogpost laat Douma weten dat er inmiddels een kleine 7.000 mensen geabonneerd zijn om per mail een dagelijkse meditatie te ontvangen. Omdat dit een grote druk op de website en de verzending van mails legde, werd er even nagedacht over een mogelijk betaald lidmaatschap. Dit komt er uiteindelijk niet, mede na een enquête onder de bestaande abonnees. “We zien af van een betaald abonnement (we dachten aan een bedrag van bijvoorbeeld 4 euro per jaar). Wel komt er een mogelijkheid om vrijwillig te doneren omdat we wel veel meer kosten gaan maken dan tot nu toe.” Die kosten zitten onder meer in het versturen van de dagelijkse mails, wat op jaarbasis om zo’n 1,8 miljoen e-mails gaat, zo rekent Douma voor. Om bij te dragen in de kosten kun je doneren.

Jos Douma schreef verschillende boeken, waarvan de bekendste de drie boeken over Jezus zijn, Jezus ontdekken, Jezus aanbidden en Jezus uitstralen.

Reacties