Christelijk levenOver lezen en boeken

De 10 beste christelijke apps van dit moment


Wat zijn de beste christelijke apps van dit moment? Voor tablets en smartphones zijn wereldwijd honderdduizenden apps verkrijgbaar. Daartussen zit heel wat moois op het gebied van christelijke apps, van bijbelstudie tot boeken en verhalen, muziek en apps voor kinderen. Hieronder 10 christelijke apps die de moeite waard zijn om eens uit te proberen.

YouVersion Bijbel
Dit is de populairste Bijbel-app, geïnstalleerd op meer dan 190 miljoen apparaten wereldwijd. De applicatie is beschikbaar voor Android, iOS, Blackberry, Windows en als Web-app. Voor Nederlanders biedt de app de Statenvertaling, NBG ’51, Het Boek en de BasicBijbel, naast de Bijbels in andere talen. Daarnaast vind je in de app allerlei leesplannen, Engelstalige Audioversies van de Bijbel en de mogelijkheid om te verbinden met andere gebruikers en vrienden.


Treinreflecties
Zit je wel eens in de trein voor je uit te staren? Die tijd kun je beter besteden! Eerder dit jaar kwam Ark Mission met de applicatie Treinreflecties. Hierin vind je iedere dag een bijbeltekst met een korte overdenking. Ideaal om je even op te laden, op weg naar school, werk of gewoon thuis. De eerste tien bijdragen zijn gratis na het downloaden van de app, die beschikbaar is voor iOS en Android.


Bible+
Zoek je een uitgebreide applicatie voor Bijbelstudie? Dan kun je terecht bij Bible+ van Olive Tree. De app geeft je de mogelijkheid de Bijbel te lezen in diverse vertalingen (waarvan je de meeste wel apart moet aanschaffen, ook Nederlandse), en je kunt erbij makkelijk je aantekeningen en markeringen bijhouden. Bovendien heb je via de app toegang tot studiebijbels, commentaar uit diverse bronnen, woordenboeken en diverse opties om Bijbelstudie makkelijker en leuker te maken. Beschikbaar voor iOS, Android, Mac en Windows.


Kerkomroep
Met de Kerkomroep-app hoef je nooit meer een kerkdienst te missen. In de app vind je alle kerken die aangesloten zijn bij Kerkomroep en kun je de diensten van die kerken beluisteren. Sommige kerken bieden video-streams aan, deze kun je ook via de applicatie bekijken. Beschikbaar voor Android en iOS.


PrayerMate
Kan je gebedsleven wel een boost gebruiken, of wil je hier gewoon meer structuur in aanbrengen? Neem dan eens een kijkje bij de app PrayerMate. Hierin worden dagelijkse gebedspunten uit diverse bronnen aangereikt. Ook kun je makkelijk lijstjes met je eigen gebedspunten toevoegen. Daarnaast bevat de app handige functies als een alarm om je te herinneren aan je gebedstijd en tips voor je persoonlijke gebed. Voor iOS en Android.


Bijbel App voor Kinderen
Net als de Bijbel-app ook van YouVersion, deze Bijbel-app voor kinderen. Sinds 2013 ook beschikbaar in een Nederlandse versie. De app laat jou en je kinderen op een aantrekkelijke manier kennismaken met de verhalen uit de Bijbel. Met leuke animaties, een kindvriendelijke navigatie en interactieve inhoud. Voor iOS en Android.


Dagelijks Woord
Elke dag een Bijbeltekst als notificatie op je telefoon. Handig om temidden van het drukke leven dagelijks weer even bij de Bijbel bepaald te worden. Je kunt kiezen of je de tekst in NBG-, NBV-, Staten-, Willibrord-, HSV- of Naardense vertaling wilt lezen. Voor iOS en Android.


Samen Geloven
Geloven als gezin doe je samen. Dat is de insteek van de applicatie van de Evangelische Omroep, Samen Geloven. De app biedt allerhande materiaal om het gesprek rond het geloof in een gezin op gang te brengen. De app is gericht op gezinnen met kinderen in de leeftijd van ongeveer 4 tot 15 jaar. Voor iOS en Android.


Importantia Studie Bijbel
Wil je de Bijbel vanuit de grondtekst begrijpen en bestuderen? Dat kan, ook als je zelf het Hebreeuws en/of Grieks niet machtig bent. Met de Importantia Studie Bijbel zie je aan de hand van de Statenvertaling ook direct wat er precies in de grondtekst staat. Enkel beschikbaar voor iOS.


Bible-Fit
Deze applicatie geeft je Bijbelteksten op thema en onderscheidt zich zo van andere Bijbel-apps. Het vertrekpunt is hoe jij je op dit moment voelt of wat je meemaakt in je leven: de app presenteert je hierbij passende Bijbelteksten die je kunnen bemoedigen. Beschikbaar voor iOS en Android.

Reacties