Over lezen en boeken

CLO Literatuurdag 2016


Lees je graag christelijke literatuur? Dan is de jaarlijkse Literatuurdag van het Christelijk Literair Overleg iets voor jou. Op 19 maart kun je in Veenendaal terecht voor een middag vol ontmoetingen met auteurs, debat én voor het eerst dit jaar een aantal leeskringen.

Er zijn op deze middag lezingen van Arie Kok, Désanne van Brederode en Stevo Akkerman. Vervolgens is er nog een forumdiscussie over de relatie tussen geloven en literatuur, en waarom christelijke auteurs vaak moeite hebben het schrijven van ‘echte literatuur’, met Len Borgdorff, met Désanne van Brederode, Stevo Akkerman en Hans Werkman.

Het tweede deel van de Literatuurdag staat in het teken van de leeskringen, waarbij je in gesprek kunt gaan met een auteur. Dit jaar worden er leeskringen verzorgd door Joke Verweerd (rondom haar boek Vindersloon), Désanne van Brederode (Vallende Vorst), Stevo Akkerman (Donderdagmiddagdochter), Arie Kok (Nachtmotet), Stevo Akkerman (Goede dagen) en Cees Pols (De hef ziet alles). Daarnaast is er een leeskring van Suzanne van Putten over het boek Lila van Marilynne Robinson en een workshop van Janneke van der Veer, van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Inschrijven voor de Literatuurdag en de leeskring naar keuze kan via de website van het CLO. Deelname aan de dag kost 15,- euro. Tijdens de Literatuurdag wordt ook de CLO Juryprijs uitgereikt, de prijs voor een literaire roman waar het christelijk geloof een positieve rol van betekenis speelt.

Reacties