Over lezen en boeken

Christelijke boeken: 5 cadeautips voor de decembermaand


De decembermaand is een mooie maand om elkaar een cadeau te geven, of je het nu met Sinterklaas of met Kerst doet. En natuurlijk is er niets zo mooi als een boek te geven waar je ook nog wat van kunt leren. Daarom hier 5 cadeautips van christelijke boeken, overigens ook heel leuk om jezelf cadeau te doen..

Nachtmotet, Arie Kok
De tweede roman van Arie Kok, een heel mooi cadeautje voor de feestdagen. De beperkte omvang van deze novelle heeft in elk geval een voordeel: het boek kost maar 12,90! Lees hier de recensie van dit boek.

Koop dit boek

Psalmen voor Nu, teksteditie
Sinds 2002 is er aan een nieuwe psalmberijming gewerkt door het team van Psalmen voor Nu. Vorig jaar werd dit project voltooid, en onlangs verscheen de teksteditie van de Psalmen voor Nu. Mooi om de tekst van de eeuwenoude psalmen op een nieuwe manier te ontdekken.

Koop dit boek

Het goede leven, Max Lucado
Max Lucado is voor velen geen onbekende. In Het goede leven leer je aan de hand van de Bijbelse persoon Gideon om Gods plan in jouw leven te ontdekken. “Voor iedereen die méér van God in zijn leven wil ervaren. Verdiepend en opbouwend. Zeer geschikt om gedurende een aantal weken te gebruiken als dagboek om elke dag mee te starten of af te sluiten.”

Koop dit boek

Eva, W. Paul Young
“Young raakte miljoenen mensen met De uitnodiging. In Eva verkent hij op gedurfde wijze het scheppingsverhaal en opent hij een verfrissend debat over de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen binnen de context van onze ontstaansgeschiedenis. Hij helpt ons om elkaar te zien zoals de Schepper ons ziet: volmaakt, uniek en niet gevangen in door cultuur bepaalde regels en begrenzingen.”

Koop dit boek

Dicht bij ons: Overdenkingen bij de Psalmen, Hetty Lalleman
30 overdenkingen bij bekende en minder bekende psalmen. Een prachtig (cadeau)boekje, ideaal om bijvoorbeeld een maand lang iedere dag een psalm te lezen en te overdenken. Lees hier een van de overdenkingen uit het boek.

Koop dit boek

Reacties