Over lezen en boeken

Boekverfilmingen om in 2016 naar uit te kijken


Ook dit jaar verschijnen er weer heel wat nieuwe films. Daaronder ook een aantal verfilmingen van christelijke boeken of boeken met een christelijk thema. Ik zet enkele films op een rijtje waar ik in het bijzonder naar uitkijk. Niet bekend is overigens of en wanneer alle films ook in de Nederlandse bioscopen zullen draaien of hier op dvd zullen uitkomen. Maar er zal op een of andere manier vast aan te komen zijn.

The Shack (De uitnodiging) – 12 augustus
In augustus gaat de verfilming van de bestseller De uitnodiging van William P. Young in de VS in première. In de hoofdrol onder meer Sam Worthington, bekend van Avatar. Het verhaal gaat over een vader die teruggaat naar de plek waar zijn dochter werd ontvoerd en waarschijnlijk om het leven is gebracht. Daar ervaart hij God op een bijzondere manier.


Ben Hur – 12 augustus
Een nieuwe filmbewerking van de klassieker van Lew Wallace, onder regie van Timur Bekmambetov. De verhaallijn volgt het personage Judah Ben-Hur – een rol van Jack Huston -, die te zien is in zijn neergang van rijke handelaar naar galeislaaf en vervolgens terugkomt als succesvolle wagenmenner in races. Zijn ontmoeting met Jezus verandert zijn leven.


Miracles from heaven (Het meisje dat God ontmoette) – 18 maart
Een verfilming van het boek van Christy Beam, Het meisje dat God ontmoette, over het verhaal van haar zieke dochter Annabel, het twaalfjarig meisje dat na een bizar ongeluk genezing vindt. De rol van Christy Beam wordt gespeeld door Jennifer Garner.


Knielen op een bed violen – 25 februari
Vanaf februari draait de verfilming van Knielen op een bed violen in de Nederlandse bioscopen. Schrijver Jan Siebelink baseerde het boek op zijn eigen jeugd in Velp. Het verhaal draait om het strenge protestantse geloof dat zijn vader aanhing. De hoofdrollen worden gespeeld door Barry Atsma en Noortje Herlaar.


The Young Messiah – 11 maart
Een verfilming naar het boek Christ the Lord: Out of Egypt van Anne Rice, die volgens de makers ‘een realistisch portret wil maken van Jezus als kind, gebaseerd op het geloof en zoals de volwassen Jezus in de Bijbel gepresenteerd wordt’.


Silence – eind 2016
Een verfilming door Martin Scorsese, van het boek Silence uit 1966 van Endo Shusaku. Twee Jezuïeten-priesters, Sebastião Rodrigues en Francis Garrpe, reizen in de zeventiende eeuw naar Japan, waar katholicisme is verbannen. Ze komen er in aanraking met de vervolging van Japanse christenen – de Japanse overheid wil alle westerse invloed uitbannen. Als de wegen van de twee priesters scheiden reist Rodrigues door het land, in verwarring over zijn geloof. Onder anderen Andrew Garfield, Adam Driver en Liam Neeson zijn te zien in deze film.

Reacties