Over lezen en boeken

Boekhandel Riemer in Groningen neemt boekhandel Wever Van Wijnen over


Boekhandel Riemer in Groningen neemt theologische verzendboekhandel Wever Van Wijnen in Franeker over. Uitgeverij Van Wijnen in Franeker blijft zelfstandig voortbestaan. Dat werd vandaag bekendgemaakt in een persbericht.

Wever Van Wijnen had tot nu toe zowel een uitgeeftak als een theologische verzendboekhandel en antiquariaat. Riemer neemt alleen de boekhandel over. “De overname van boekhandel Wever Van Wijnen komt als geroepen”, aldus Harmen Riemer, eigenaar van Boekhandel Riemer. “Naast onze fysieke winkels willen we graag ook onze website en internetverkoop uitbreiden en op een hoger plan brengen. We willen heel graag de Wever Van Wijnen-klanten met een compleet assortiment en mooie aanbiedingen blijven bedienen, en we hebben allerlei ideeën om van Wever Van Wijnen iets nog mooiers te maken. Alle lopende bestellingen en intekeningen nemen we over. En we gaan alle boeken zelf vanuit Groningen versturen; alles gaat ook echt door onze handen. Daarin zijn we redelijk uniek.”

Dingeman van Wijnen, tot nu toe eigenaar van Wever Van Wijnen, gaat zichzelf nu volledig richten op de uitgeverij. “Het zoeken naar nieuwe auteurs, en het maken van mooie boeken die mensen werkelijk verrijken, dat blijft toch het mooiste wat er is. Dat hoop ik als de Heer het geeft nog een aantal jaren te mogen doen.”

Het antiquariaat Wever Van Wijnen in Franeker wordt niet door Riemer voortgezet, daar wordt nog een overnamekandidaat voor gezocht.

Reacties