Geloof

Boekentip: Woestijnvaders, Mattias Rouw


Niet zo heel erg bekend meer, maar wel erg inspirerend: de Woestijnvaders. Een groep mannen en vrouwen uit de eerste eeuwen na Christus. Discipelen van de discipelen van de discipelen, die de woestijn in trokken en een teruggetrokken leven leidden en daarmee de voorlopers van de latere monniken werden. Wat hebben ze ons vandaag de dag te zeggen? Theoloog Mattias Rouw maakte samen met enkele anderen een prachtig boek waarin de Woestijnvaders aan je worden voorgesteld.

Over Woestijnvaders:
In Woestijnvaders maak je kennis met een unieke selectie van inspirerende mannen en vrouwen uit het eerste millennium, die deel uitmaakten van een intrigerende monnikenbeweging. Vanaf de derde eeuw trokken illustere karakters als Antonius de Grote, Mozes de Donkere, Johannes van de Ladder, Maria uit Egypte en Syncletica uit Alexandrië de Egyptische woestijn in, op zoek naar spirituele ontwikkeling, wijsheid en inspiratie.

In dit luxe vormgegeven boek leer je niet alleen over hun levens, maar komen ook de Woestijnvaderspreuken aan de orde: een bundeling vol praktische tips, inspirerende raadgevingen, provocerende aforismen en diepe wijsheden.

Met herkenbare thema’s voor zowel gelovigen als niet-gelovigen biedt Woestijnvaders inzichten uit de eerste eeuwen die niet droog of stoffig zijn, maar juist verrassend actueel.

Koop dit boek

Reacties