Buijten En Schipperheijn, Drukkerij En Uitgeversmaatschappij Boeken > School & studieboeken > Alle school & studieboeken Adam, waar ben je?

 School en studieboeken Alle school en studieboeken

Waren Adam en Eva nu de eerste mensen op aarde? Hadden ze gewoon beiden twee ouders of is Adam door God geformeerd uit het stof van de aarde en Eva uit zijn zijde? Waren zij de eerste mensen die zondigden en de eerste mensen die stierven? Was er een zondeval en was de wereld daarna anders dan daarvoor? Weinig Nederlandse wetenschappers hebben zo bekwaam en indringend evolutionistisch denken weersproken als Willem J. Ouweneel. In de loop van de jaren is over dit onderwerp veel geschreven, ook vanuit christelijk standpunt, en heeft Ouweneels denken over vragen van schepping en evolutie zich ontwikkeld. Maar nog steeds heeft hij grote bezwaren, biologische zowel als theologische, tegen de idee van een algemene evolutie, van amoebe tot mens. Dit boek gaat over theologische bezwaren. Veel christelijke theologen hebben hun oorspronkelijke bezwaren overboord gezet. Ouweneel betoogt daartegenover in dit boek dat als wij aannemen dat er een menselijke evolutie was, we dan toch onmogelijk de Bijbelse boodschap van Genesis 1-3, van Romeinen 5 en van 1 Korinthiërs 15 kunnen vasthouden. Het thema van dit boek is niet de evolutieleer op zichzelf. Veeleer gaat het om de vraag of, als wij de menselijke evolutie aannemen, het orthodoxe christendom overeind gehouden kan worden. Willem J. Ouweneel is een Nederlandse bioloog, filosoof en theoloog. Ouweneel is onder het evangelische/orthodox-protestantse deel van Nederland een bekend publicist en spreker. Hij is meervoudig gepromoveerd, in de biologie, de theologie en de filosofie. Daarnaast heeft hij meer dan 150 populair-wetenschappelijke boeken op zijn naam staan.

Boeken Buijten En Schipperheijn, Drukkerij En Uitgeversmaatschappij kopen? Buijten En Schipperheijn, Drukkerij En Uitgeversmaatschappij School en studieboeken

Verkrijgbaar in de kleur(en)
Ean 9789058819741
SKU

Hardcover
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

School en studieboeken

Buijten En Schipperheijn, Drukkerij En Uitgeversmaatschappij

Alle school en studieboeken

Vaste boekenprijs – goedkoper krijg je het niet voor slechts 29.90 Euro!

Ga naar Adam, waar ben je?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *