Abdij Van Berne, Uitgeverij Vanuit het binnenste van de ziel

 Religie Alle religie

Wij leven met veel vragen over de zin van ons bestaan. Te midden van stress en hectiek kennen we een diep verlangen naar stilte. We blijven vaak op zoek zonder werkelijk te vinden. Is er een weg, een weg om te gaan?

Loes Marijnissen laat zien dat er een weg te vinden is: een weg die naar eenheid leidt, die ons brengt naar een diepe ervaring van liefde. Christelijke mystici wijzen ons die weg. Zij wijzen op het belang van stilte en meditatie. Veel mensen die zich hierop toeleggen, hebben ervaren dat het moeilijk is om de stiltemeditatie te beoefenen. De zenmeditatie, die oorspronkelijk uit het boeddhisme komt, kan daarbij helpen. Zenmeditatie is een manier om te verstillen en naar je diepere zelf te gaan. Het is een weg om de Bron in je zelf te gaan ervaren en daar steeds meer uit te leven.

Loes Marijnissen wil de inspiratie van de christelijke mystici en de zenmeditatie met elkaar verbinden tot een begaanbare weg, de innerlijke weg. Zo verbindt zij de ervaringen van het westen en het oosten met elkaar. Zij neemt ons aan de hand van mystici als Eckehart, Dag Hammerskjöld en Etty Hillesum mee op de weg naar binnen.

In zevenentwintig korte hoofdstukken ontdekken we ons ¿zelf¿ in eenheid met de wereld waarin wij leven. Er is een weg te gaan!

Loes Marijnissen (1945) is in Breda geboren. Ze studeerde theologie in Nijmegen en gaf daar catechese aan de katholieke pabo. Daarna werkte ze als meditatielerares en was ze in Groningen meerdere jaren betrokken bij het Centrum voor spiritualiteit De Poort. Loes Marijnissen zoekt naar de overeenkomst tussen zen en westerse spiritualiteit en verzorgde onder meer een christelijk-mystieke scholingsweg. Eerder publiceerde zij Liep Jezus over het water? (1981), Binnengaan in de Poort (1988) en Licht door de wolken (1992).

Boeken Abdij Van Berne, Uitgeverij kopen? Abdij Van Berne, Uitgeverij Religie

Verkrijgbaar in de kleur(en)
Ean 9789089720269
SKU

11-230-170

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Religie

Abdij Van Berne, Uitgeverij

Alle religie

Vaste boekenprijs – goedkoper krijg je het niet voor slechts 8.00 Euro!

Ga naar Vanuit het binnenste van de ziel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *