Over lezen en boeken

5 christelijke boekhandels om in de kerstvakantie te bezoeken


Er zijn ruim 200 christelijke boekhandels in Nederland. Je vindt, zoals je misschien al wist, een handig overzicht van alle boekhandels hier op Geloof in Boeken. Al die winkels zijn uiteraard een bezoekje waard, maar er zijn er enkele bij die een extra reden hebben om er eens langs te gaan, bijvoorbeeld om het assortiment of om de mooie uitstraling. Ik licht er hieronder vijf voor je uit. Leuk om er in de kerstvakantie een dagje uit van te maken!

Afslag 29, Middelburg
Sinds eind oktober vind je in de Zeeuwse hoofdstad een nieuwe christelijke boekhandel. Maar ze verkopen niet alleen boeken en cd’s, je treft er ook allerlei hele leuke lifestyleproducten in het assortiment aan. Lampen, kaarsen, kussens, wandborden met mooie teksten, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het wel. De winkel is gevestigd aan de Nieuwe Burg.

carrousel-visual-164Riemer, Groningen
Een van de mooiste boekhandels van Nederland is Riemer in Groningen. Een breed assortiment, van zowel christelijke als algemene boeken. En dat alles in een sfeervol ingericht groot pand in het centrum van Groningen. Geniet er van een kopje koffie of thee terwijl je een mooi nieuw boek uitzoekt.

Riemer & Walinga, Ermelo
Misschien nog wel sfeervoller is Riemer & Walinga in Ermelo. Een prachtig ingerichte boekhandel compleet met krakende houten vloeren en een open haard. Ze verkopen hier zowel christelijke boeken als algemene boeken.

Boekhandel Ritmeester, Meerkerk
Het kan je niet ontgaan als je Meerkerk binnenrijdt, het statige 17e-eeuwse pand waarin boekhandel Ritmeester gevestigd is. Ook vanbinnen is de vormgeving klassiek en sfeervol. Je vindt er een ruim assortiment op het gebied van christelijke boeken.

Boekhandel Smit, Gouda
Een goed gesorteerde en sfeervolle boekhandel in hartje Gouda. Combineer een bezoek aan deze mooie binnenstad met de aanschaf van enkele mooie christelijke romans of non-fictieboeken. Je kunt hiervoor – sinds 1939 – terecht bij Boekhandel Smit.

Wat is jouw favoriete christelijke boekhandel?

Reacties