Gratis ebooks

Op deze pagina vind je een overzicht van enkele lezenswaardige christelijke ebooks die je gratis kunt downloaden. Ook wordt er gelinkt naar enkele websites waar je andere verzamelingen gratis ebooks terug kunt vinden.

Belijdenissen, Aurelius Augustinus
In een eenvoudige monoloog plaatst Augustinus zich, na ruim veertig bewogen levensjaren, tegenover zijn Schepper. Hij spreekt even diepzinnig als openhartig tot Hem over zijn leven, mediteert over Gods weldaden en eigen tekortkomingen. Een scherpzinnige analyse van zijn uiteindelijk bereikte geestelijke toestand en een lyrisch commentaar op enkele Bijbelteksten besluiten het werk.

Deze gratis editie stamt uit 1947, en is dus wat verouderd in taalgebruik, maar nog goed te lezen. Hij werd gedigitaliseerd door de DBNL en is hier te downloaden in PDF-formaat.

De navolging van Christus, Thomas à Kempis
Het boek dat beroemd is geworden als De imitatione Christi bestaat uit vier gedeelten, gewoonlijk traktaten genoemd; ze vormen de weerslag van een leven lang ervaring als novicenmeester, degene in een klooster die verantwoordelijk was voor de vorming van pubers in de jaren dat ze zich binnen het klooster voorbereidden op het afleggen van de geloften en een leven ‘in navolging van Christus’: als monnik. Hierbij legt hij niet de nadruk op de formele regels (die waren in zijn klooster immers al door Augustinus vastgelegd) maar juist op praktische raadgevingen en manieren om je aan de harde, vaak tegennatuurlijke regels te kunnen houden. Door zijn oog en begrip voor de menselijke zwakheden van zijn novicen weet Thomas ondanks de strenge, ascetische idealen van het kloosterleven toch een heel menselijke, vaderlijke toon te creëren

Deze editie uit 1946 van De navolging van Christus wordt gratis ter beschikking gesteld door DBNL.

De ontdekking van het avondmaal, Arie-Jan Mulder
Een prachtig boek over het avondmaal. Dat lijkt misschien geen spannend onderwerp, maar deze studie bewijst het tegendeel. Het avondmaal komt helemaal tot leven als een feest van God en mens. Als je dit hebt gelezen wil je eigenlijk altijd wel avondmaal vieren.

Het boek is door Arie-Jan Mulder in vlotte stijl geschreven. Korte hoofdstukjes en een bijlage met veel gestelde vragen maken het heel toegankelijk.
Dit is geen dogmatisch werkje over ‘de juiste manier om avondmaal te vieren’, maar een boek waardoor je God weer iets beter leert kennen, ook in het avondmaal.

Klik hier om dit ebook gratis te downloaden

Gratis dagboek
Ken je het Bijna-elke-dagboek? Christelijke dagboeken rondom verschillende thema’s. Met dit gratis dagboek maak je kennis met de reeks. Een gratis PDF met voor 17 weken aan Bijbelteksten en inspiratie.

Klik hier voor dit gratis dagboek.

Ben ik wel uitverkoren?
Gratis brochures met Bijbelstudies over het thema uitverkiezing. Je kunt ze downloaden in PDF-formaat.

Meer gratis ebooks

Er zijn op internet veel sites met links naar gratis ebooks te vinden, zowel christelijke ebooks als niet-christelijke ebooks. Hieronder een overzicht van enkele van deze websites.

Christelijk
Christianbook.com (Engelstalig)
Christianbook.com heeft tientallen ebooks die je gratis kunt downloaden en lezen op je tablet of ereader. Je moet er wel een account voor aanmaken en je adresgegevens achterlaten.

John Piper (Engelstalig)
Theoloog en spreker John Piper schreef tot nu toe meer dan 50 veelgelezen boeken. Een groot deel ervan kun je via zijn website DesiringGod.com gratis downloaden in PDF-formaat.

Theologienet
Op theologienet vind je tientallen bronnen in PDF-formaat, uit confessionele hoek. Zo staat de Institutie van Calvijn er tussen, evenals werken van Matthew Henry, Kohlbrugge, Luther en Spurgeon.

Niet specifiek christelijk
Gratis-ebooks-downloaden.nl
Op Gratis-ebooks-downloaden.nl vind je verwijzingen naar vele andere websites met gratis ebooks.

DBNL
De Digitale Bibliotheek van de Nederlandse Letteren biedt grote aantallen gratis boeken aan, waarvan sommigen in ePub-formaat en andere in PDF (scans van boeken). Daaronder ook een aantal theologische werken.

Reacties