Over lezen en boeken

Christelijke boekenweekgeschenk 2016: Het naaiatelier, Mirjam van der Vegt


Het duurt nog even, maar van 9 tot en met 19 maart 2016 is het weer tijd voor de Week van het Christelijke Boek, die ongeveer parallel loopt met de Boekenweek in de algemene boekhandels. Net als bij de algemene boekhandels, krijg je in de christelijke boekenweek ook een geschenk, officieel het actieboek geheten (om verwarring met het Boekenweekgeschenk te voorkomen). Het actieboek voor komende editie is geschreven door Mirjam van der Vegt.

Je ontvangt het actieboek wanneer je voor minimaal 12,50 euro aan boeken koopt bij een christelijke boekhandel of bij een christelijke webshop.

Over Het Naaiatelier:
De Afghaan Jabir is illegaal in Nederland. Vanaf zijn elfde is hij al op zoek naar een nieuw thuis en dat lijkt hij te vinden in het naaiatelier van kunstenares Elna. Hij ontvangt de opdracht om een trouwjurk te ontwerpen. Maar dan vraagt Elna hem samen te werken met Ramin, een oude bekende die meer van hem weet dan hem lief is. Hoe kan hij kiezen voor zichzelf, in een land waar niemand voor hem kiest? Wat is de weg van de liefde in plaats van de haat?

Mirjam van der Vegt (1977) is schrijver, spreker en (stilte)trainer. Na een hbo-opleiding Journalistiek aan de Christelijke Hogeschool Ede werkte Van der Vegt bij de actualiteitenprogramma’s Twee Vandaag en Netwerk. Daarna ging ze achtergrondartikelen schrijven voor het blad EO-Visie en werkte ze aan verschillende projecten, zoals een documentaire over homofilie en een lessenpakket over zelfdoding.

In 2009 debuteerde ze met de roman Schaduwvlucht en in 2011 verscheen haar tweede roman De laatste patiënt. Een heftige burn-out zorgde ervoor dat ze zich ging verdiepen in het thema ‘stilte’. Dit resulteerde in de Stiltelijn, waarvan het veelgelezen Koester je hart en het Stiltedagboek deel uitmaken. Ook is zij mede-initiatiefnemer van de glossy Stil en de Stiltetour.

Reacties